Conferentie WindDays 2018

Openingssessie
Vooraanstaande bedrijven, overheden en organisaties geven hun visie op de energievoorziening van de toekomst en de rol van windenergie bij de realisatie van (inter)nationale klimaatdoelen:

  • Welkom door dagvoorzitter Aldith HunkarHans Timmers (NWEA) en Bob Meijer (TKI Wind op Zee);
  • Mel Kroon (TenneT) en Hans-Dieter Kettwig (Enercon) met hun visie op de kansen en uitdagingen van de energietransitie;
  • Tjisse Stelpstra (IPO) over de windopgave 2030 en de rol van de Regionale Energie- en Klimaatstrategieën.
  • André Kuipers (astronaut) over de noodzaak en urgentie van ambitieus energie- en klimaatbeleid;
  • Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en van Binnenlandse Zaken is gevraagd om hun visie te geven op de rol van windenergie bij de realisatie van klimaatdoelen.

Afsluitend debat
We sluiten de Winddagen af met een debat onder leiding van energieonderzoeker en -publicist Remco de Boer. Centraal in dit prikkelende gesprek staan natuur en participatie. Stilstandvoorzieningen gaan ten koste van de productie, maar heeft het ook echt zin? En participatie is natuurlijk mooi, maar schiet het wel voldoende op? Met bestuurders en smaakmakers uit de windwereld zoeken we de randen op.
Deelnemers zijn onder andere Tweede-Kamerlid Carla Dik-FaberSiward Zomer van REScoopNL en Arnold Spek, manager business development bij Eneco. Overige deelnemers worden spoedig bekendgemaakt, dus hou de site in de gaten.

Benieuwd naar het gehele programma? Klik op onderstaand blokkenschema om het programma te downloaden. In het blokkenschema zijn al een aantal bevestigde namen opgenomen. Houd de website in de gaten om te zien wie er nog meer komen spreken. Een Engelse titel betekent dat de voertaal van de sessie Engels is.