Conferentie WindDays 2019

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het programma van de WindDays 2019, waardoor wij u nog niet alles kunnen vertellen. Wel kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten.

 

Openingssessie

 

In de openingssessie zullen grote namen uit het bedrijfsleven hun visie geven op de toekomst van windenergie, gerelateerd aan het thema ‘Zonder vraag, geen aanbod?’ Zij zullen onder andere ingaan op de kansen, maar ook op de uitdagingen waar de sector voor staat.

 

Subsessies

 

Na de openingssessie kunt u kiezen uit een track die het beste past bij uw interesses. In iedere ronde bieden wij een sessie aan gericht op een specifiek onderwerp in de track  Wind op Land, Wind op Zee of Sector overkoepelend. Naast een verdiepende sessie met meerdere sprekers bieden wij mini masterclasses aan en gaan wij in debat met u over specifieke subonderwerpen, zodat u het meeste uit uw dag kunt halen.

De onderwerpen voor de sessies zijn inmiddels vastgesteld. Mocht u interesse hebben om te spreken, dan kunt u zich uiterlijk 14 maart per mail melden bij ons met het onderwerp waarover u zou willen spreken, en een kort abstract van uw verhaal. Na 14 maart hoort u van ons of u een plek kunt krijgen als spreker.

De onderwerpen

Sector overkoepelend Wind op Land Wind op Zee
Het klimaatakkoord Regionale Energiestrategi├źn; de kansen voor Wind op Land Ruimteverdeling op de Noordzee
De uitdagingen voor het net; hoe kan het net het aanbod van elektriciteit in de toekomst aan? Participatie; het containerbegrip ontrafelen De rol van de industrie in de verdere uitrol van wind op zee
Off-grid energiesystemen: hoe ontwikkelt de sector zich na 2030? Hoe houden we het tempo in de ontwikkeling van Wind op Land? Het veilen van kavels voor wind op zee
Slim contractbeheer voor risicovermindering bij de bouw van windparken Tenderen van wind op land Innovatieve ontwikkelingen in de wind op zee voor kostenreducties
PPA’s en de elektriciteitsmarkt Natuurwetgeving; valkuil of kans? Financiering van offshore windparken
De omgevingswet Update windparken Borssele
SDE++, wat gaat er veranderen? Tendersystematiek, hoe werkt het?

Slotsessie

 

De slotsessie zal voor iedereen toegankelijk zijn, en o.a. een korte terugblik bevatten op de conferentie. Aan het programma hiervan wordt verder nog gewerkt.