Op 12 & 13 juni is de conferentie het kloppende hart voor iedereen die graag meer wil weten over windenergie, of voor wie graag bijgepraat wil worden over nieuwe ontwikkelingen binnen de sector. Maar de inhoud komt dit jaar niet alleen maar van de sprekers. Het publiek wordt ook een actief onderdeel van onze sessies. Hoe we dat van plan zijn? Kijk hieronder voor onze verschillende typen sessies dit jaar.

Plenaire sessies

In de plenaire sessies van de tracks worden grote onderwerpen gepakt, en belicht van verschillende kanten. Meerdere visies worden gecombineerd door autoriteiten van binnen en buiten de sector. Na de presentaties van de verschillende sprekers worden ze uitgenodigd op het podium om samen met de zaal hierover verder te praten. Voorbeelden van deze sessies zijn: ‘Wind meets Industry’, ‘Ruimte(ver)deling op de Noordzee’ & ‘De kansen en (on)mogelijkheden van de RESsen’.

Debat

Wij doen ons best om de slimste mensen uit de sector uit te nodigen op ons podium, maar vaak zitten er ook experts in de zalen die ook genoeg te melden hebben over bepaalde onderwerpen. Daarom hebben we dit jaar voor elke track twee debatten georganiseerd. Tijdens deze debatten gaan we in discussie met de bezoekers over uitdagingen die er op dit moment in de sector zijn, zoals ‘Veilen bij wind op zee’, ‘Tenderen bij wind op land’ en ‘Off-grid energiesystemen, de toekomst na 2030’. MeediscussiĆ«ren is natuurlijk niet verplicht, maar vinden we wel leuk. En u hopelijk ook.

Masterclass

Als laatste vorm hebben we gekozen voor mini-masterclasses. Tijdens deze sessies wordt een bepaald onderwerp in 30 minuten uitgediept door een expert zodat u ook mee kunt praten over onderwerpen zoals ‘PPA’s’, ‘Recycling’ en ‘De financiering van windparken op zee’. Dit is meer de klassieke collegevorm, en gezien de korte tijd verwachten we dat vragen na afloop kunnen worden gesteld op de beursvloer.

Zoals u kunt zien hebben we ons best gedaan om voor iedereen een passende vorm te vinden. Voor het volledige overzicht van de sessies en onderwerpen kunt u hier terecht. Of u registreer uzelf direct via deze pagina.