De opening van de WindDays is hét moment om de staat van de windsector te schetsen. Ook dit jaar hebben wij weer een aantal mensen uit de top van het bedrijfsleven gevonden die, elk vanuit hun eigen invalshoek, dit voor ons gaan doen; Giles Dickson (CEO WindEurope), Dorine Bosman (Vice-President Wind bij Shell) & Medy van der Laan (Voorzitter Energie Nederland).

De grote uitdagingen in Europa & Nederland

De drie sprekers zullen rondom het thema ‘Zonder vraag, geen aanbod?’ hun visie geven op de Nederlandse en Europese windsector. Giles Dickson heeft als CEO van WindEurope het overzicht op de ontwikkelingen in Europa. Met de verkiezingen voor het Europees Parlement vers achter de rug zal hij vertellen wat we de komende jaren kunnen verwachten uit Europa. Daarnaast zal hij ook laten zien hoe Nederland het doet in vergelijking met de rest van Europa (spoiler, heel erg slecht).

Dorine Bosman zal het vervolgens gaan hebben over de ontwikkelingen vanuit Shell op het gebied van duurzame energie, en de kansen die zij daarin zien.

Als afsluiter zal Medy van der Laan in gesprek gaan met NWEA voorzitter Hans Timmers. Zij gaan het hebben over de energietransitie, de gezamenlijke uitdagingen voor het verduurzamen van de elektriciteitsvoorziening en wat wij gezamenlijk gaan doen. En daarnaast zal er alvast een tipje van de sluier van de nieuwe strategie voor Energie Nederland worden opgelicht.

De openingssessie vindt plaats op woensdag 12 juni van 09:30-10:45, en is toegankelijk voor alle bezoekers van de WindDays (zowel beurs als conferentie).