De beurs is natuurlijk de plaats om te zien wat er allemaal gebeurt in de windsector. Maar voor het echte werk moet je natuurlijk naar buiten. En dat gaan we dit jaar dus ook doen: naar buiten. De excursie vindt plaats op de dag voorafgaand aan de beurs, dinsdag  11 juni. Let op! Er zijn slechts een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus registreer z.s.m.

ECN Windturbine Testpark Wieringermeer

Er is nog beperkt plek op deze excursie! Meld u z.s.m., uiterlijk vrijdag 7 juni voor 15 uur, aan!

Het ECN Windturbine Testpark Wieringermeer (EWTW) is gebouwd in 2002 zodat ECN zelf praktijkonderzoek kon doen aan windturbines en windturbinefabrikanten hun prototypes uitgebreid kunnen beproeven en certificatiemetingen kunnen uitvoeren. Onlangs is de uitbreiding en opschaling van EWTW gereed gekomen. Het testpark bestaat nu uit 8 Vestas V126 windturbines welke gebruikt kunnen worden voor onderzoek, en 9 locaties welke verhuurd worden aan windturbinefabrikanten voor het plaatsen van prototypes. Daarnaast is op het testpark een uitgebreide meetinfrastructuur aanwezig waarvan de 8 meetmasten voor het registreren van meteorologische grootheden het meest in het oog springen. EWEF zal een presentatie geven over de achtergrond en doel van het testpark en over de onlangs afgeronde nieuwbouw. Tevens is er een bustour/rondleiding gepland over het testpark.

Vertrektijd

De bus vertrekt om 12u vanaf het WTC in Rotterdam, waar we aan het einde van de middag zullen terugkeren. Deelnemers aan de beurs zijn ook van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen; zij kunnen dan voorafgaand aan de excursies hun stand inrichten.

Opgeven kan via deze link. De volledige details volgen per mail. Deelname is gratis voor geregistreerde bezoekers en standhouders van de WindDays, maar bij niet verschijnen hanteren wij een no-show fee van €75,-