12 juni 2019, 11.15 – 12.45 uur, Leeuwen Room II

Benieuwd naar ontwikkelingen in offshore wind fundaties?

Kom dan naar dit side-event van het onderzoeksprogramma GROW. Tijdens de eerste dag van de WindDays – net na de openingssessie – organiseert GROW een side-event. Tijdens deze inhoudelijke bijeenkomst presenteert GROW de (tussen)resultaten van een drietal van haar projecten over ‘Monopiles’. De volgende projecten passeren de revue: 

  • Gentle Driving of Piles, Maxim Segeren (TU Delft), over het gebruik van hoog- en laag-frequente trillingen bij de installatie van monopiles;
  • Slip Joint Offshore Research (SJOR) project, Reinder Jorritsma (DOT), over het toepassen van de slip joint bij de installatie van offshore wind turbines;
  • Hydraulic Pile Extraction – Scale Tests (HyPE-ST), Ahmed Elkadi (Deltares / TU Delft), over een techniek waarmee monopiles aan het einde van de levensduur van een windpark uit de zeebodem kunnen worden geperst.

Aansluitend zal een industrie-panel discussiëren over de toekomst van offshore wind fundaties. Partijen als Van Oord, SIF, innogy en IHC zijn hiervoor benaderd. David de Jager, directeur van GROW, zal u tijdens dit Engelstalig event door het programma heen leiden. 

Geïnteresseerd?

U kunt het side-event bezoeken met een beurskaart. GROW wil wel graag weten dat u komt. U kunt u hier aanmelden.

Meer weten over GROW? Bezoek onze site