Dit jaarlijks terugkerende evenement, dat bestaat uit een conferentie en een beurs, verbindt belanghebbenden binnen de Nederlandse windsector. WindDays geeft daarmee een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van windenergie op land en op zee. En dit jaar voor de eerste keer klimaatneutraal.

Samenwerking WindDays en Groenbalans

De locatie van WindDays, WTC Rotterdam, besteedt al veel aandacht aan duurzaamheid. Zij werken met waterbesparend sanitair, scheiden het afval, bieden elektrische laadpalen aan, stimuleren fiets en openbaar vervoer, geven ruimte op de hoogbouw voor het nestelen van zwaluwen en vleermuizen en hergebruiken materialen bij verbouwingen. WindDays gaat nog een stapje verder. 

Met het bevorderen van de opwek van groene energie door wind en zon wordt CO2-uitstoot vermeden. WindDays heeft besloten hier zelf ook aan meewerken door het evenement klimaatneutraal te organiseren. Na berekening van de CO2-footprint resteerde er nog 33 ton CO2. In samenwerking met Groenbalans compenseert NWEA, de organisator, dit met een investering in een Windproject in India. Windenergie is een effectieve en efficiĆ«nte manier om fossiele brandstof te vervangen, de economische ontwikkelingen van de regio te stimuleren om zo de levensomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren.

Lees het volledige bericht op de website van Groenbalans.