De Energy Asset Experts van OutSmart zijn sinds 2008 actief in de duurzame energiemarkt en bestaan 10 jaar. Een kort interview met Dennis Schiricke, managing director van OutSmart.

Hoe heeft OutSmart de markt zien ontwikkelen?
“Het is een markt die in de afgelopen 10 jaar echt volwassen is geworden, waarin de technologische ontwikkelingen snel gaan en de subsidies zullen worden stopgezet. Er is meer behoefte aan grip op het proces, transparantie in de samenwerking en het realiseren van het verwachte rendement.”

Wat is de bijdrage van OutSmart geweest in de energietransitie?
“Sinds 2008 acteren we aan de frontlinie van de energietransitie. Voor onze klanten betekent dit dat ze metonze hulp meer grip krijgen op hun bedrijfsvoering en daarmee profiteren van de Power of Predictability – onze belofte waarmee we het rendement voor onze klanten optimaliseren. We hebben inmiddels 1,8 GW in ons portfolio: 288 windturbines op zee, 160 windturbines op land. Een totale elektriciteitsproductie die 1.500.000 huishoudens van duurzame energie kan voorzien!”

Wat wordt de volgende stap?
Dennis Schiricke: “We blijven bouwen aan onze positie als frontrunner. Het is onze missie om het kort- en middellange termijn rendement voor onze klanten in de duurzame energie markt te maximaliseren.”